Femeia în societate

Femeia…un substantiv simplu cu o esență tare, o ființă suprema ce a fost privită diferit de-a lungul anilor.

Femeia a fost subestimată încă din antichitate, neavând drepturi egale cu bărbatul, rolul ei fiind de a se căsători de la vârste fragede din dorința familiei, de a da naștere copiilor și de a avea grijă de  casă.

Această mentalitate cu privire la statutul impus al femeii s-a transmis din generație în generație și astfel societatea are o concepție proprie despre rolul și importanța acesteia. Odată cu trecerea timpului a  început un lung proces de emancipare,   marile doamne remarcându-se prin muzică, dans, literatură, artă, dar și în  domeniul științei.

Trăim într-o lume a bărbaților, acea lume în care noi, femeile suntem doar niște pioni pe tabla de șah. Încercam să scăpam de sub dominația sexului masculin pantru că noi suntem independente, avem nevoie de libertate. Deși am evoluat din punct de vedere tehnologic și suntem într-o continuă dezvoltare, totuși continuăm să facem același lucru. Să fim mame, soții, menajere în propria casă, să mergem zi de zi la serviciu. Continuăm să ne câștigăm existența, muncim să ne întreținem familia sau mai bine spus facem totul și ei, bărbații, încă ne privesc cu superioritate. Încă se gândesc că au dreptul la relaxare în fața ecranului TV sau al laptop-ului în timp ce noi gătim, facem lecții cu copiii, le acordăm toată atenția si dragostea noastră.

Și acum ne întrebăm: Femeia este egală cu bărbatul?  

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s