Obligația de a te supune regulilor și dorința de a le încălca

Reguli, obligații, răspundere. Cuvinte ce-ți sună cunoscute, pe care le înțelegi doar atunci când vrei sau cum vrei.

Oriunde am merge, orice am face, întâlnim reguli. Reguli scrise sau nescrise, pe care le respectăm mai mult sau mai puțin pentru că de cele mai multe ori atunci când auzim simplul cuvânt „REGULA” în subconștientul nostru apare dorință de a o încălca.

Eu cred că această dorință ne face uneori să reușim, ne motivează în cazul în care regulile pe care le încălcam ne fac bine, ne fac fericiți.

În primul rând e ceva specific uman ca atunci când auzi „NU AI VOIE SA…” tu să îți dorești mai mult să faci lucrul respectiv, mai ales dacă „îți place să te joci cu focul”.

Dar orice societate modernă funcționează pe baza unor reguli. Fie ele scrise sau nu și acestea trebuiesc respectate, pentru că așa e normal, așa funcționam noi, ca oamnei, pe baza unor reguli, a unor principii.

În al doilea rând nu toate regulile sunt făcute  pentru a fi respectate. Până și cei care le fac le încalcă. Atunci când semnezi un regulament, apar și obligații. Și totusi… nu ne plac obligațiile. Vrem să fim liberi, să facem ce ne dorim.

Odată cu regulile și obligațiile, inevitabil apare și dorința de a le încălca. Și nu există o explicație logică pentru această dorință, doar că… suntem oameni și uneori suntem neînțeleși.

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s